Antiekcentrum

Antiekcentrum Amsterdam: Grootste van Nederland

Antiekcentrum Amsterdam is het paradijs voor de liefhebber van unieke objecten uit alle stijlperioden. Op een vloeroppervlakte van ruim 1750 m2 wordt niet alleen een breed en verrassend aanbod 17e, 18e, 19e eeuws antiek en art deco te koop gesteld. Maar ook kunst, oudheden, curiosa, hippe vintage, brocante en design uit de fifties, sixties of seventies.

Antiekcentrum Amsterdam is de grootste overdekte antiekmarkt van Nederland. De keuze is enorm. Daarvoor zorgen de 55 gespecialiseerde antiekhandelaren die hier hun stands hebben. Zij bieden een steeds wisselend assortiment aan. Het aanbod is bovendien zeer indrukwekkend: Van antieke juwelen, schitterende verlichting, kristallen kroonluchters, zilver, bijzondere miniaturen, objets de vertu, tafelgerei, militaria, speelgoed, zeldzaam aardewerk, verfijnd porselein, Murano glas, imponerende bronzen beelden, Delfts blauw, schilderijen tot wanddecoraties en kleine meubelen. En dan zijn de unieke verzamelobjecten en talrijke curiosa die in de vitrines te koop worden aangeboden nog niet eens genoemd.

Wie op zoek is naar een bijzonder object zal bij Antiekcentrum Amsterdam zeker slagen. Of het nu voor de inrichting van het huis is, een uniek gebruiksvoorwerp, een origineel kado, een aanvulling op de verzameling of een in het oog springend rekwisiet voor een fotoshoot.

Antiekcentrum Amsterdam is gevestigd in het centrum van Amsterdam aan de Elandsgracht 109. De Elandsgracht is de toegangsweg naar het populaire winkelgebied De Negen Straatjes.

antiekcentrum-geschiedenis_03

Geschiedenis

Antiekcentrum Amsterdam bestaat al 40 jaar. In 1978 werd de oude Peugeotgarage aan de Elandsgracht opgeheven. Het ruime karakteristieke pand kreeg direct een nieuwe bestemming als antiekcentrum De Looier. Die naam verwees naar de vele leerlooiers die zich eind 17e eeuw in dit deel van de Jordaan vestigden en hun ambacht in kleine gilden uitoefenden. Tegenwoordig prijkt op de gevel een andere naam. Namelijk Antiekcentrum Amsterdam. Daarmee wordt de nationale en internationale allure van het antiekcentrum onderstreept dat door vele vaste klanten, toeristen en dagjesmensen wordt bezocht.